Lichtstad Architecten

Rob van Vugt

Igluu
Workspace for Professionals
Lichttoren 32
5611 BJ Eindhoven

mob+31 (0)6 27 09 54 05
e-mail info@lichtstadarchitecten.nl
De uitdaging:

Woonhuis Evertsoord

Terug naar overzicht

In een open agrarisch gebied langs het natuurgebied de Peel ligt het woonhuis aan de Kerkkuilenweg. Ooit stonden hier de eerste wanden van een eerder gemaakt ontwerp. Lichtstad Architecten werd gevraagd om op basis van dit casco voort te borduren, met een nieuw ontwerp, dat maximale aansluiting vindt op haar groene omgeving. Een uitgelezen kans om de rust en ruimte van de omgeving maximaal te laten spreken.

Concept

Natuur en oriëntatie: daar draait Woonhuis Evertsoord om. Aan de straatkant ligt de woning teruggetrokken op haar kavel. Met een ingetogen gevel schermt ze zich af van de naastgelegen weg. Aan de achterzijde opent het huis zich richting de achtertuin en de zijtuin, om de natuur royaal naar binnen te brengen.

Materialisatie


De materialisatie van Woonhuis Evertsoord staat in het teken van natuur en eenvoud. De iroko gevelbekleding is boven afgewerkt met een zilveren zinken rand en onder met een betonnen plint. Dit schept een rustig beeld dat meekleurt met de natuurrijke omgeving. 

Vorm en eenvoud

Door de regelmaat in de vorm van de woning en de ramen die van vloer tot plafond reiken ontstaat een leesbaar volume. Met uitsneden wordt aan de voor- en achterkant de natuur naar binnen gehaald. Op de oprit wordt de natuur omkaderd door de dakrand. Achter creëren de overstekken een geleidelijke overgang van binnen naar buiten en kan je vanuit de luwte genieten van een weids uitzicht.

Verbinden van wonen met haar landschap
1 / 5
Vorige / Volgende
Woonhuis Evertsoord
Woonhuis Evertsoord
Woonhuis Evertsoord
Woonhuis Evertsoord
Woonhuis Evertsoord

Contact

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Bel +31 (0)6 27 09 54 05 of mail naar info@lichtstadarchitecten.nl