Lichtstad Architecten

Rob van Vugt

Igluu
Workspace for Professionals
Lichttoren 32
5611 BJ Eindhoven

mob+31 (0)6 27 09 54 05
e-mail info@lichtstadarchitecten.nl
De uitdaging:

Wonen aan de Rielsedijk

Terug naar overzicht

Natuurlijk wonen aan de rand van de stad

Omringd door natuur nabij stedelijke faciliteiten: het kavel aan de Rielsedijk heeft veel te bieden. Midden op dit prachtige perceel ontwierp Lichtstad Architecten een woonhuis met rieten kap. Om het huis ligt een royale tuin met een monumentale boom. Het geheel ligt ingesloten tussen een wijd uitgestrekt golfgebied aan de achterzijde en het Brabants Landschap aan de voorkant.

Spel van volumes en daklandschap

Wonen op de begane grond vormt zich rond de compositie van een viertal volumes. Tussen de volumes op de begane grond ontstaan grote, open leefruimten die maximaal in contact staan met de omringende tuin. Het daklandschap, waar de slaap- en badkamers zich bevinden, is daarentegen met teruggelegen ramen onder een dik dakpakket teruggetrokken en intiem.

Één met de natuur

Waar hout en riet de associatie met traditie wekken, vinden ze hier een felle tegenhanger in aluminium en grote glasoppervlakken. De moderne villa vindt hierdoor een comfortabele plek in de natuurrijke omgeving. Het hout is slechts met olie verduurzaamd, zodat het met de tijd de kleur van rieten kap opzoekt. Ieder jaar vergrijst het een tikje meer, totdat het uiteindelijk één is met de natuur.

Cadre exquise

De prachtige omgeving en de grote hoeveelheid ruimte vormen bij uitstek kansen voor uitzichten en vergezichten. Overal door de woning zijn deze bijzondere zichtlijnen omkaderd. Door de uitsneden in de terras- en carportoverkapping ontstaat een bijzondere lichtinval in de buitenruimte.

Modern comfort

Dakoverstekken op de begane grond maken maximaal uitzicht mogelijk bij behoud van thermisch comfort. Voor de warme zomernachten biedt een luik in het dak de mogelijkheid om een verkoelende bries door de slaapkamers te trekken. Tot slot zijn de daken voorzien van 30 zonnepanelen die het hele woonhuis voorzien van duurzame energie.

Ontwerp een woonhuis dat één is met de natuur
1 / 9
Vorige / Volgende
Wonen aan de Rielsedijk
Wonen aan de Rielsedijk
Wonen aan de Rielsedijk
Wonen aan de Rielsedijk
Wonen aan de Rielsedijk
Wonen aan de Rielsedijk
Wonen aan de Rielsedijk
Wonen aan de Rielsedijk
Wonen aan de Rielsedijk

Contact

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Bel +31 (0)6 27 09 54 05 of mail naar info@lichtstadarchitecten.nl