Lichtstad Architecten

Rob van Vugt

Igluu
Workspace for Professionals
Lichttoren 32
5611 BJ Eindhoven

mob+31 (0)6 27 09 54 05
e-mail info@lichtstadarchitecten.nl
De uitdaging:

Villa Geldrop

Terug naar overzicht

Leven in het ritme van de zon

Aan de Diepe Vaart in Geldrop was iets bijzonders aan de hand: één woning lag niet in lijn met de rest van de straat. Daardoor had deze woning weliswaar een grote voortuin, maar juist een kleine achtertuin. Lichtstad Architecten werd ingeschakeld om de woning compleet te vernieuwen en meteen de uitlijning te corrigeren. 

Haalbaarheidsstudie

Het verplaatsen van een woning vraagt om een aanpassing van het bestemmingsplan. Een gemeentelijke procedure was dan ook noodzakelijk. Om dat in goede banen te leiden, is Lichtstad Architecten begonnen met een haalbaarheidsstudie. Na ‘groen licht’ van de gemeente kon de sloop medio 2017 beginnen.

Ruimtelijk effect

Slopen creëert ruimte – letterlijk. Op een perceel van een ruime 800 m2 is een nieuwe, moderne villa herrezen. Hoewel ‘herrezen’ misschien niet de juiste term is: de woning verdwijnt deels in de grond. Het huis is split-level opgebouwd en dat geeft een bijzonder ruimtelijk effect. Dat laatste geldt ook voor de tuin: het verplaatsen van de woning heeft de achterzijde veel goeds gebracht.

In het zonnetje

Het ritme van de zon speelt een belangrijke rol in de architectuur. De ochtendzon valt in een besloten binnenpatio, de middagzon in de tuin op het zuiden en het buitenterras is gepositioneerd op de avondzon. De woning staat dus de hele dag in het zonnetje – letterlijk.

Moderne make-over

Deze bijzondere woning heeft een moderne make-over gekregen. De stenen hebben een tijdloos grijze kleur, de kozijnen zijn van duurzaam aluminium. Hout is verwerkt in het plafond en in de lamellen. Samen vormt het een zonnig geheel.

Ontwerp van een nieuw woonhuis
In opdracht van:
Particulier

Partners:
JV2 Bouwadvies
van der Linden & Steijvers
1 / 6
Vorige / Volgende
Villa Geldrop
Villa Geldrop
Villa Geldrop
Villa Geldrop
Villa Geldrop
Villa Geldrop

Contact

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Bel +31 (0)6 27 09 54 05 of mail naar info@lichtstadarchitecten.nl