Lichtstad Architecten

Rob van Vugt

Igluu
Workspace for Professionals
Lichttoren 32
5611 BJ Eindhoven

mob+31 (0)6 27 09 54 05
e-mail info@lichtstadarchitecten.nl
De uitdaging:

House of Flavour

Terug naar overzicht

Compact ontwerp

Voor een specialist in smaakpoeders ontwierp Lichtstad Architecten een nieuwe huisvesting met kantoren en laboratoria. Stedenbouwkundige inpassing was belangrijk, maar dan wel vanuit een eigen identiteit. Die wens is nadrukkelijk meegenomen, want kleurstelling en uitstraling zijn direct ontleend aan het logo. Hoewel in de uitvraag twee verdiepingen het uitgangspunt was, is toch gekozen voor drie bouwlagen. Dankzij het compacte ontwerp is daar relatief weinig bouwvolume voor nodig, zonder concessies te doen aan functionaliteit en gebruik. 

De bezoeker centraal

Het bedrijf krijgt geregeld klanten op bezoek voor het proeven van nieuwe smaakproducten. Klantbeleving is dus belangrijk en dat komt nadrukkelijk terug in het ontwerp. De plint vangt de glooiing van het terrein op en brengt de bezoeker naar de hoofdingang. Klanten komen binnen in de centrale vide met zicht op de drie bouwlagen met kantoren en laboratoria. Een trap biedt toegang tot de proefkeuken, die vlak bij de laboratoria ligt. De routing is dus logisch en de klantreis beging bij de entree. Zo ontstaat een prettige én professionele omgeving die recht doet aan de onderscheidende waarde van het bedrijf. 

Let there be light

Het opvallende gevelontwerp past bij het gebruik: de gevel opent zich daar waar daglicht gewenst is, denk bijvoorbeeld aan de entree, laboratorium en de werkplekken. De gevel is gesloten bij ondersteunende facilitaire ruimtes, zoals sanitair, opslag, garage en kleedkamers. De glooiing van het terrein is ook zichtbaar in de gevel en zorgt voor een dynamische uitstraling. Dat past goed bij de identiteit van dit innovatieve bedrijf waar smaak altijd in ontwikkeling is.

Ontwerpstudie voor een representatieve huisvesting met zowel kantoren als laboratoria, waarbij de klant centraal staat.
1 / 6
Vorige / Volgende
House of Flavour
House of Flavour
House of Flavour
House of Flavour
House of Flavour
House of Flavour

Contact

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Bel +31 (0)6 27 09 54 05 of mail naar info@lichtstadarchitecten.nl