Lichtstad Architecten

Rob van Vugt

Igluu
Workspace for Professionals
Lichttoren 32
5611 BJ Eindhoven

mob+31 (0)6 27 09 54 05
e-mail info@lichtstadarchitecten.nl
De uitdaging:

Sportpaviljoen Losser

Terug naar overzicht

Van sporthal naar paviljoen
Hoe plaats je een sporthal met een groot volume in een stedenbouwkundige situatie met omliggende lage en hoge bebouwing, rekening houdend met een nog te realiseren parkeerterrein? Een sporthal is geen winkelcentrum, maar wat betreft bereikbaarheid en parkeervoorzieningen zijn er wel degelijk overeenkomsten.
 
Inbedding
Onze visie: maak van de sporthal geen gebouw langs een weg, maar een paviljoen in een tuin. Wij denken dat een goede inbedding van de sporthal in de stedelijke structuren de toegankelijkheid van het sporten ten goede komt. Ontwerp en gebruik gaan hier dus hand in hand.
 
Ruimte creëren
Door het gebouw compact te maken, de nevenfuncties van de sporthal aan één zijde te programmeren en het parkeren anders te organiseren, komt er aan alle zijden van de hal meer ruimte. De hal komt ‘los’ van de omliggende bebouwing en er is rondom groen mogelijk.
 
Het spel in de spotlights
De sporthal heeft een getrapt volume en doorzicht van buitenaf. Het spel wordt daardoor in aanwezigheid gebracht: een opgegooide bal wordt letterlijk zichtbaar voor passanten. Binnenin is er maximaal licht uit het noorden en als toeschouwer sta je boven het veld tussen spel en groen.

Realiseer een stedenbouwkundige inpassing van een sporthal op dorpse schaal
1 / 6
Vorige / Volgende
Sportpaviljoen Losser
Sportpaviljoen Losser
Sportpaviljoen Losser
Sportpaviljoen Losser
Sportpaviljoen Losser
Sportpaviljoen Losser

Contact

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Bel +31 (0)6 27 09 54 05 of mail naar info@lichtstadarchitecten.nl