Lichtstad Architecten

Rob van Vugt

Igluu
Workspace for Professionals
Lichttoren 32
5611 BJ Eindhoven

mob+31 (0)6 27 09 54 05
e-mail info@lichtstadarchitecten.nl
De uitdaging:

Koetshuislaan Waalwijk

Terug naar overzicht

In Waalwijk zijn twee nieuwe woongebouwen gerealiseerd, dit in samenwerking met Pauwert architectuur en in opdracht van Burgtbouw. Gelegen in het plangebied Driessen, naar stedenbouwkundig ontwerp van Kuiper Compagnons, vormen de twee woongebouwen de entree tot de wijk. Een goed zichtbaar ensemble vanaf de N261 (Tilburg-Waalwijk).

De hoofdvorm van de woongebouwen bestaat uit twee langgerekte blokken aansluitend op het ritme van de in totaal vijf stedenbouwkundige blokken. De 67 appartementen zijn gelegen op verdieping en bestaan respectievelijk uit vier en drie woonlagen. 

Een heldere hoofdstructuur gevormd door horizontale en verticale lijnen kaderen het woonvolume in. In de plint onder de gebouwen wordt het parkeren ingebed in het park. De transparante entree’s aan de boulevard geven de beide gebouwen en duidelijk adres.

Binnen de stedenbouwkundige inpassing spelen de zorgvuldig vormgegeven kopgevels een belangrijke rol, enerzijds als markering van de entree tot de wijk, anderzijds als uitnodigende entree’s aan de boulevard.

Woongebouwen als entree van de woonwijk
In opdracht van:
Burgtbouw

Partners:
Pauwert Architectuur
1 / 6
Vorige / Volgende
Koetshuislaan Waalwijk
Koetshuislaan Waalwijk
Koetshuislaan Waalwijk
Koetshuislaan Waalwijk
Koetshuislaan Waalwijk
Koetshuislaan Waalwijk

Contact

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Bel +31 (0)6 27 09 54 05 of mail naar info@lichtstadarchitecten.nl