Lichtstad Architecten

Rob van Vugt

Igluu
Workspace for Professionals
Lichttoren 32
5611 BJ Eindhoven

mob+31 (0)6 27 09 54 05
e-mail info@lichtstadarchitecten.nl
De uitdaging:

De Smaragd Waalre

Terug naar overzicht

De natuurlijke kracht van De Smaragd
Ruime kavels, een groene omgeving en een charmant dorp om de hoek: villapark De Smaragd heeft veel te bieden. Een nieuwbouwwijk met volop ruimte voor variatie in bouwstijlen. In deze bijzondere omgeving ontwierp Lichtstad Architecten een modern woonhuis met rieten kap: De Smaragd.
 
Contradictie a vermitis
Een natuurlijke uitstraling met een tikje nostalgie: een rieten dak is altijd een eyecatcher. Riet isoleert uitstekend: in de zomer blijft het koel, in de winter warm. Riet leent zich dan ook prima voor een energieneutraal huis.
 
Klassiek meets modern
Duurzame energie wordt geleverd door de zonnepanelen. Die zijn – net als het terras – georiënteerd op het zuiden, daar waar de zonne-opbrengst maximaal is. Ze zijn als architectonisch element geïntegreerd in de rieten kap. Die combinatie is verrassend: klassiek materiaal en moderne technologie vormen samen een geheel.
 
Verkoold hout
Heel bijzonder zijn de gebrande, houten geveldelen. Verkoold hout dat op eigentijdse wijze verduurzaamd is. Ogenschijnlijk kwetsbaar maar feitelijk heel robuust. De natuurlijke contrasten in kleur en textuur zijn ronduit schitterend.
 
Ieder detail telt
Ruimtelijk is het centrale thema binnen in de woning. Let op de hoge vide in de keuken en het wandmeubel dat een weg naar boven zoekt. Het interieur is louter maatwerk, tot op detail doordacht en uitgewerkt. Verlichting, gordijnrails, deuren, kasten, kookeiland en trap: alles hangt met elkaar samen, samen is het een geheel.

Ontwerp een moderne woning met rieten kap, gasloos en energieneutraal
1 / 10
Vorige / Volgende
De Smaragd Waalre
De Smaragd Waalre
De Smaragd Waalre
De Smaragd Waalre
De Smaragd Waalre
De Smaragd Waalre
De Smaragd Waalre
De Smaragd Waalre
De Smaragd Waalre
De Smaragd Waalre

Contact

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Bel +31 (0)6 27 09 54 05 of mail naar info@lichtstadarchitecten.nl