Lichtstad Architecten

Rob van Vugt

Igluu
Workspace for Professionals
Lichttoren 32
5611 BJ Eindhoven

mob+31 (0)6 27 09 54 05
e-mail info@lichtstadarchitecten.nl
De uitdaging:

Goed Wonen Gemert

Terug naar overzicht

Gemert-Noord heeft een frisse impuls gekregen. In het kader van het project Prinat Gemert zijn ruim veertig nieuwe woningen verrezen aan het Prinetiusplantsoen. Daarbij draait het niet alleen om de woningbouw maar ook om het versterken van de woonomgeving. Om dat te bereiken, bundelde Lichtstad Architecten de krachten met een woningstichting, een stedenbouwkundige en drie andere architectenbureaus.  

Wonen en welzijn

Rondom het Prinetiusplantsoen ligt een woonwijk met gezinswoningen. Op de plek waar voorheen de Michaëlschool lag, heeft de wijk een nieuwe impuls gekregen door de bouw van seniorenwoningen, gezinswoningen en een woonblok met appartementen. Ook de omgeving is aangepakt. Van stoep tot speelplaats en van parkeer- tot groenvoorziening: alles wat de kwaliteit van de leefomgeving raakt, passeert vroeg of laat de revue.

Voor en met de samenleving

Initiatiefnemer van dit project is Goed Wonen. Deze woningstichting staat midden in de samenleving en hecht heel waarde aan wat er leeft in buurten en kernen. Om die reden zijn omwonenden en toekomstige bewoners nadrukkelijk betrokken bij Prinat Gemert. Samen met de Plannendokter is een stedenbouwkundig plan ontwikkeld. Alle ideeën, wensen en ambities zijn door vier samenwerkende architectenbureaus uitgewerkt. Naast Lichtstad Architecten zijn dit de architectenbureaus Pauwert Architectuur, Inbo en De Twee Snoeken. 

Ontwerpen samen met de buurt
1 / 6
Vorige / Volgende
Goed Wonen Gemert
Goed Wonen Gemert
Goed Wonen Gemert
Goed Wonen Gemert
Goed Wonen Gemert
Goed Wonen Gemert

Contact

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Bel +31 (0)6 27 09 54 05 of mail naar info@lichtstadarchitecten.nl