Lichtstad Architecten

Rob van Vugt

Igluu
Workspace for Professionals
Lichttoren 32
5611 BJ Eindhoven

mob+31 (0)6 27 09 54 05
e-mail info@lichtstadarchitecten.nl

Winnend ontwerp voor sporthal Lincolnpark met horeca te Hoofddorp!

12 . 06 . 2024

Via een openbare aanbesteding heeft gemeente Haarlemmermeer ‘BINX Smartility i.s.m. Lichtstad Architecten’ geselecteerd om een gloednieuwe sporthal met aangrenzende horecavoorzieningen te bouwen in de nieuwe wijk Lincolnpark in Hoofddorp. Aangrenzend aan het centrale plein van Lincolnpark komen ook de horecagelegenheden, twee supermarkten en winkels voor dagelijkse boodschappen.
 
De sporthal zal overdag worden gebruikt door de twee nabijgelegen scholen. Op termijn zullen in de avonduren en weekenden plaatselijke verenigingen er volop gebruik van maken. De gemeente werkt nu samen met de aannemer aan de detailplanning voor de nieuwbouw en laatste details over het werk aan de sporthal. Lichtstad Architecten maakte het ontwerp van de nieuwe sportaccommodatie met horeca.
 
Van veraf vormt de Sporthal Lincolnpark een abstract en monolithisch volume met herkenbare openingen en een speelse dakrand. Naarmate men dichterbij komt, onthult het gebouw gedetailleerde elementen aan de gevel. Door de sporthal met zijn akoestische plint te verdiepen, ontstaat op maaiveldniveau de mogelijkheid om openingen te creëren die binnen en buiten met elkaar verbinden en uitnodigen tot kijken.
 
Natuurlijk houtbouw
De sporthal wordt een bijna volledig houten gebouw. Zo worden de hoofddraagconstructie (kolommen, gelamineerde liggers, hulpconstructie en windverbanden), binnenwanden, begane grondvloer en de buitengevel vervaardigd uit hout. Daarmee is deze sporthal een volgende stap in de verduurzaming van sportaccommodaties.
 
Voorziet in grote behoefte
“De nieuwe sporthal in Lincolnpark is een fantastische ontwikkeling voor de sportbeoefening in onze gemeente," zegt wethouder sport Mariëtte Sedee. "Er komen veel inwoners bij en er is een grote behoefte aan sporthallen in onze gemeente. Op deze locatie laten we niet alleen overdag leerlingen sporten, maar bieden ook 's avonds en in het weekend ruimte aan talrijke lokale sportverenigingen. De combinatie met woningen en horeca zorgt voor een aantrekkelijk, levendig centrum in de nieuwe wijk Lincolnpark.”
 
De start van de bouw staat gepland voor 2025. De nieuwe sporthal is naar verwachting in 2026 gereed, de oplevering is in datzelfde jaar. 

Winnend ontwerp voor sporthal Lincolnpark met horeca te Hoofddorp!  - 0 Winnend ontwerp voor sporthal Lincolnpark met horeca te Hoofddorp!  - 1 Winnend ontwerp voor sporthal Lincolnpark met horeca te Hoofddorp!  - 2 Winnend ontwerp voor sporthal Lincolnpark met horeca te Hoofddorp!  - 3

Contact

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Bel +31 (0)6 27 09 54 05 of mail naar info@lichtstadarchitecten.nl