Lichtstad Architecten

Rob van Vugt

Igluu
Workspace for Professionals
Lichttoren 32
5611 BJ Eindhoven

mob+31 (0)6 27 09 54 05
e-mail info@lichtstadarchitecten.nl

Klimaatinclusieve oplossing - Integraal & Circulair ontwerpen

23 . 05 . 2019

Duurzaam sporten heeft in Wageningen een nieuwe dimensie gekregen. In de architectuur van de nieuwe sportaccommodatie van Korfbalvereniging Wageningen zijn Softs Points opgenomen in de luifel op het zuiden. Een innovatief systeem dat de sportaccommodatie zichtbaar ‘Full Electric’ maakt.

Zonne-energie en (veel) meer
Een multifunctionele energiecentrale, dát is de unieke waarde van een Softs Point. Zonnepanelen maken gebruik van hernieuwbare energie, maar dat is slechts het begin. De panelen kunnen gedraaid worden. Een Softs Point is opgebouwd uit negen draaibare lamellen per module. De lamellen hebben een driehoekige doorsnede. Elke lamel heeft daardoor drie gevelvlakken, waarvan er één gevuld is met PV-panelen, één met informatiepanelen/sponsoring en één met groen voor opname van fijnstof. De lamellen zijn zodanig ontworpen dat de vlakken demontabel zijn en op ieder gewenst moment vervangen kunnen worden door nieuwe accessoires of informatiepanelen.
 
Realisatie
Voor de realisatie van deze zonnige luifel werkt Lichtstad Architecten samen met o.a. Softs , VDL Industries en VDP. Meer weten? Ontdek hoe Lichtstad Architecten deze Circulaire sportaccommodatie in Wageningen realiseert. 

Wist u dat

Korfbal Vereniging Wageningen is de meest Duurzame Sportclub van Nederland 

Klimaatinclusieve oplossing - Integraal & Circulair ontwerpen - 0 Klimaatinclusieve oplossing - Integraal & Circulair ontwerpen - 1

Contact

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Bel +31 (0)6 27 09 54 05 of mail naar info@lichtstadarchitecten.nl