Lichtstad Architecten

Rob van Vugt

Igluu
Workspace for Professionals
Lichttoren 32
5611 BJ Eindhoven

mob+31 (0)6 27 09 54 05
e-mail info@lichtstadarchitecten.nl

Circulariteit door verfijning in de ruwbouw

23 . 05 . 2018

De nieuwe sporthal van KV Wageningen krijgt steeds meer vorm nu de montage van de eerste geveldelen op het staalskelet is gestart. De opbouw van de gevel bestaat uit een stalen binnendoos met een glaswol isolatie en een stalen buitendoos. De onderlinge bevestigingen maken de gevel volledig demontabel en de isolatie is volgens de Isover G3 standaard. 

Eén logisch geheel

Alle betonsteen wanden staan op hun plek. De stalen lateien die de openingen in het betonwerk overspannen, zijn koud op de betonsteen gestapeld. De lengte en de hoogte van de lateien volgen het maatsyteem van de betonstenen blokken, waardoor zij één logisch geheel vormen en snijverliezen voorkomen worden. Het geeft een beeld waarin de demontabiliteit geloofwaardig wordt. 

Pure producten

Het overgrote deel van de staalconstructie in de sporthal is onbehandeld. Deze delen staan bloot aan de luchtomstandigheden en zijn licht gaan eroderen. Door het toepassen van pure producten, daar waar mogelijk, vertaalt zich dit in een beeld dat de identiteit van de circulaire sporthal versterkt en verrijkt.  

Verfijning

In de detaillering van de sporthal is veel aandacht besteed aan de verschijning van de ruwbouwonderdelen. Normaal gezien is de uitvoering van ruwbouw nogal lomp. In deze fase van de uitvoering zien we de meerwaarde van verfijning terug. Op het gebied van circulariteit heeft dit als voordeel dat de componenten onderling te scheiden zijn en het maakt het toevoegen van een afwerking overbodig.

 

Circulariteit door verfijning in de ruwbouw - 0 Circulariteit door verfijning in de ruwbouw - 1 Circulariteit door verfijning in de ruwbouw - 2 Circulariteit door verfijning in de ruwbouw - 3

Contact

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Bel +31 (0)6 27 09 54 05 of mail naar info@lichtstadarchitecten.nl