Lichtstad Architecten

Rob van Vugt

Igluu
Workspace for Professionals
Lichttoren 32
5611 BJ Eindhoven

mob+31 (0)6 27 09 54 05
e-mail info@lichtstadarchitecten.nl

Vakantiewoning Caseta: wonen, leven, beleven

15 . 03 . 2016

Oase van rust

Ruisend riet, wassend water en uitgestrekte groene velden: de Friese Meren zijn een oase van natuurlijk genieten. Een geliefde vakantiebestemming voor liefhebbers van rust en ruimte. Op het eiland De Burd, ten oosten van Grouw, ligt een populair toevluchtsoord: Caseta. Een vakantiewoning die al velen wist te bekoren, maar wel in slechte bouwkundige staat. Hoog tijd voor vernieuwing dus, en dat wordt in 2016 ambitieus aangepakt. De oude woning wordt volledig vervangen. Lichtstad Architecten heeft een ontwerp gemaakt voor de nieuwe woning, met als rode draad: hoe kunnen we de beleving van de omgeving maximaal stimuleren?

Licht en lucht

Omdat de oude woning wordt afgebroken, ontstaat een unieke kans. Herpositioneren is mogelijk en de toekomstige woning krijgt dus een nieuwe ligging en oriëntatie. De weidse omgeving komt daardoor nog meer tot z’n recht, zeker in combinatie met de grote raampartijen die gerealiseerd gaan worden. Zonlicht krijgt letterlijk de ruimte, de buitenwereld mag binnenkomen. 

Verbinding met buiten

De meeste vakantiewoningen bestaan uit twee bouwlagen: boven slapen en beneden verblijven. In de nieuwe woning is die traditionele volgorde omgedraaid: boven verblijven en beneden slapen. Verblijven betekent: zitten, koken of eten. Voor iedere functie is een aparte ruimte gerealiseerd. De drie verblijfsruimtes zijn aaneengeschakeld, maar dan wel op verschillende niveaus (splitlevel). Een zitkuil met openhaard, eten op het niveau van het dijkje & haar steiger en het iets hoger gelegen kookgedeelte geeft een weids uitzicht. Op ieder niveau wordt de bewoner getrakteerd op een ander vergezicht. Waar je ook bent: de verbinding met ‘buiten’ is altijd sterk aanwezig. 

Nieuwsgierig? Bekijk Caseta op LichtstadArchitecten.nl

Vakantiewoning Caseta: wonen, leven, beleven  - 0 Vakantiewoning Caseta: wonen, leven, beleven  - 1 Vakantiewoning Caseta: wonen, leven, beleven  - 2

Contact

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Bel +31 (0)6 27 09 54 05 of mail naar info@lichtstadarchitecten.nl