Lichtstad Architecten

Rob van Vugt

Igluu
Workspace for Professionals
Lichttoren 32
5611 BJ Eindhoven

mob+31 (0)6 27 09 54 05
e-mail info@lichtstadarchitecten.nl

Een warm welkom in Grasrijk

22 . 02 . 2018

Eindhoven groeit en bloeit. De stad blijft zich uitbreiden, onder andere in nieuwbouwwijk Meerhoven. Wie vanuit Eindhoven naar Meerhoven rijdt, komt eerst langs Grasrijk. En wie Grasrijk bezoekt, wacht een warm welkom. Want bij de entree van deze wijk herrijst een bijzonder woonhuis ontworpen door Lichtstad Architecten.

Eyecatcher

Modern, duurzaam en levensloopbestendig: de woonwensen van deze hoekwoning sloten goed aan bij de architectuurvisie van Lichtstad Architecten. Een bijzondere uitdaging school in de ligging van de woning: hier ‘begint’ Grasrijk en dat mag gezien worden. De woning heeft dan ook een hoge attentiewaarde, het is een echte eyecatcher.

Privacy

De woning kent een opvallende indeling. De entree ligt aan de Grasbaan, dé toegangsweg naar Grasrijk. In het verlengde daarvan zijn ook de keuken, bijkeuken, inloopkast en slaapkamer geplaatst. De vide boven de keuken creëert een opvallend ruimtelijk effect. De woning maakt massa langs de kavellijnen en ‘opent’ zich naar binnen: woonkamer, eetkamer en overdekt terras zijn georiënteerd op de tuin en dat zorgt voor veel privacy.

Vegetatiedak

De woning heeft twee woonlagen en is maximaal 7 meter hoog. Opvallend is het vegetatiedak op de eerste woonlaag, een verwijzing naar het groene karakter van de woning. Zonnepanelen zijn ‘onzichtbaar’ geplaatst en de woning is aangesloten op stadswarmte. Het duurzame karakter reikt overigens verder dan de energievoorziening, want de woning is ook levensloopbestendig. Zo bevindt de slaapkamer zich op de begane grond, net als alle andere primaire woonfuncties. Klaar voor de toekomst dus, in alle opzichten.

Een warm welkom in Grasrijk  - 0 Een warm welkom in Grasrijk  - 1 Een warm welkom in Grasrijk  - 2 Een warm welkom in Grasrijk  - 3

Contact

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Bel +31 (0)6 27 09 54 05 of mail naar info@lichtstadarchitecten.nl