Lichtstad Architecten

Rob van Vugt

Igluu
Workspace for Professionals
Lichttoren 32
5611 BJ Eindhoven

mob+31 (0)6 27 09 54 05
e-mail info@lichtstadarchitecten.nl

Het is goed wonen in Gemert

22 . 12 . 2016

Gemert-Noord krijgt een frisse impuls. In het kader van het project Prinat Gemert verrijzen ruim veertig nieuwe woningen aan het Prinetiusplantsoen. Daarbij draait het niet alleen om de woningbouw maar ook om het versterken van de woonomgeving. Om dat te bereiken, bundelde Lichtstad Architecten de krachten met een woningstichting, een stedenbouwkundige en drie andere architectenbureaus.  

Wonen en welzijn

Rondom het Prinetiusplantsoen ligt een woonwijk met gezinswoningen. Op de plek waar voorheen de Michaëlschool lag, krijgt de wijk een nieuwe impuls door de bouw van seniorenwoningen, gezinswoningen en een woonblok met appartementen. Ook de omgeving wordt aangepakt. Van stoep tot speelplaats en van parkeer- tot groenvoorziening: alles wat de kwaliteit van de leefomgeving raakt, passeert vroeg of laat de revue.

Voor en met de samenleving

Initiatiefnemer van dit project is Goed Wonen. Deze woningstichting staat midden in de samenleving en hecht heel waarde aan wat er leeft in buurten en kernen. Om die reden zijn omwonenden en toekomstige bewoners nadrukkelijk betrokken bij Prinat Gemert. Samen met de Plannendokter is in 2015 een stedenbouwkundig plan ontwikkeld. Alle ideeën, wensen en ambities zijn door vier samenwerkende architectenbureaus in 2016 uitgewerkt. Naast Lichtstad Architecten zijn dit de architectenbureaus Van den Pauwert architecten, Inbo en De Twee Snoeken. 

Vrij uitzicht

Het woonblok is door Lichtstad Architecten en Van den Pauwert architecten ontwikkeld. Vanwege de ligging centraal in het park wordt dit een echte eyecatcher. Dit woonblok van drie woonlagen biedt rondom vrij uitzicht en heeft houten invullingen in gevelvlakken en plafonds. De balkons op de hoeken zijn open, wat de relatie met de omgeving versterkt. Het gebouw biedt ruimte voor wonen én welzijn, denk bijvoorbeeld aan een wijkcentrum, fysio of kapper. Gewoon goed wonen dus, daar gaat het om. 

Het is goed wonen in Gemert - 0 Het is goed wonen in Gemert - 1 Het is goed wonen in Gemert - 2 Het is goed wonen in Gemert - 3

Contact

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Bel +31 (0)6 27 09 54 05 of mail naar info@lichtstadarchitecten.nl