Lichtstad Architecten

Rob van Vugt

Igluu
Workspace for Professionals
Lichttoren 32
5611 BJ Eindhoven

mob+31 (0)6 27 09 54 05
e-mail info@lichtstadarchitecten.nl
De uitdaging:

Meer woonplezier in Meerhoven

Terug naar overzicht

De Eindhovense wijk Meerhoven is sinds 1997 in ontwikkeling. Deze nieuwbouwwijk is vanaf de start populair bij gezinnen, maar kan inmiddels ook een breder publiek bekoren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Lichtstad Architecten het verzoek kreeg om een moderne, levensloopbestendige woning te ontwikkelen.

Lichtstad Architecten staat voor duurzaam bouwen met oog voor de toekomst. Dat betekent niet alleen aandacht voor hergebruik van materialen en duurzame energie, maar juist ook bouwen voor de lange termijn. Een levensloopbestendige woning past naadloos in dat streven.

Rust en privacy

Wat direct opvalt zijn de bouwlagen. Dat zijn er slechts twee, met een maximum van 7 meter. De belangrijkste woonfuncties – denk aan de slaap- en badkamer – liggen op de begane grond. Omdat beschikbaarheid en gebruik hand in hand gaan, is goed nagedacht over de positionering van de verschillende woonfuncties. Keuken, badkamer en kantoor liggen aan de straatzijde, terwijl woonkamer, eetkamer en overdekt terras rondom de tuin georiënteerd zijn. De massa zit langs de kavellijnen, de tuin is een oase van rust en privacy.

Duurzaam

De energievoorziening is duurzaam in de breedste zin van het woord. De eerste woonlaag heeft een vegetatiedak en er zijn zonnepanelen geplaatst. Bovendien krijgt Meerhoven – en dus ook deze woning – duurzame energie van een bio-energiecentrale.

Toegangsweg Grasrijk

Deze bijzondere woning staat niet op zichzelf. De voordeur ligt aan de Grasbaan, dé toegangsweg naar Grasrijk, wat weer een deel van Meerhoven is. Wie Grasrijk binnenrijdt passeert deze woning. Een mooie aanleiding om de bezoeker welkom te heten met een fraai staaltje duurzaam bouwen.

Creƫer een moderne woning die zowel duurzaam als levenloopbestendig is
In opdracht van:
Particulier

Partners:
JV2 Bouwadvies
1 / 4
Vorige / Volgende
Meer woonplezier in Meerhoven
Meer woonplezier in Meerhoven
Meer woonplezier in Meerhoven
Meer woonplezier in Meerhoven

Contact

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Bel +31 (0)6 27 09 54 05 of mail naar info@lichtstadarchitecten.nl