Lichtstad Architecten

Rob van Vugt

Igluu
Workspace for Professionals
Lichttoren 32
5611 BJ Eindhoven

mob+31 (0)6 27 09 54 05
e-mail info@lichtstadarchitecten.nl

Samen werken, samen groeien

25 . 05 . 2016

‘Samen komen is een begin. Samen blijven is vooruitgang. Samenwerking is succes’ (Henry Ford). 

Waar visie en vakmanschap elkaar versterken, kunnen mooie dingen ontstaan. Voor de architectuur heeft dat ook een letterlijke betekenis, getuige de recente samenwerking tussen Lichtstad Architecten & Pauwert Architectuur.

Duurzame concepten

Pauwert Architectuur is al sinds 1962 actief vanuit Eindhoven. In de loop der jaren is een breed scala aan gebouwen ontwikkeld en gerealiseerd, waaronder recent nog de Albert Heijn XL aan de Eindhovense Limburglaan. Pauwert creëert duurzame concepten op basis van het Bouw Informatie Model (BIM), waarbij kosten, kwaliteit en processen zorgvuldig bewaakt worden. 

Complexe uitdaging

Recent is Pauwert gevraagd om het complex Oude Haven in Eindhoven te renoveren. Waar ooit een Ferrari-garage zat, verrijst binnenkort een appartementencomplex met sociale en studentenwoningen. Een complexe uitdaging met veel stakeholders, waaronder de projectontwikkelaar, een woningstichting, omwonenden en de gemeente Eindhoven. Allemaal hebben ze een belang en al die belangen moeten zorgvuldig gehoord en gewogen worden. Om de slagkracht te vergroten werkt Pauwert hierbij samen met Lichtstad Architecten.  

Eenheid in verscheidenheid 

Waar Lichtstad Architecten de focus legt op ontwerpen tot en met de bouwprincipes, is Pauwert meer een totaalleverancier: het bedrijf heeft veel disciplines in eigen huis (zoals projectleiding en calculatie). Juist in die verscheidenheid schuilt de kracht: elkaar aanvullen is elkaar versterken. Doe waar je sterk in bent en doe dat maximaal, daar gaat het om. De Oude Haven is nog in ontwikkeling, maar de samenwerking smaakt nu al naar meer.

‘Samenwerken geeft energie, flexibiliteit en houdt elkaar scherp. Vanuit een duurzame samenwerking met Pauwert Architectuur zullen nog meer verrassend vanzelfsprekende gebouwen gerealiseerd gaan worden’, aldus Rob van Vugt van Lichtstad Architecten.

Samen werken, samen groeien - 0

Contact

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Bel +31 (0)6 27 09 54 05 of mail naar info@lichtstadarchitecten.nl