Lichtstad Architecten

Rob van Vugt

Igluu
Workspace for Professionals
Lichttoren 32
5611 BJ Eindhoven

mob+31 (0)6 27 09 54 05
e-mail info@lichtstadarchitecten.nl

Nu officieel: aan de slag met Zonhove in Son

15 . 01 . 2019

Achter de schermen waren we al een tijdje bezig, maar met het tekenmoment afgelopen donderdag is het officieel: voor zorgorganisatie SWZ gaan we de komende jaren met verschillende partners aan de slag om een prachtig woonpark te realiseren in Son en Breugel.

Ook vond op diezelfde dag de eerste zogeheten ‘bouwdag’ plaats; de eerste in een reeks dagen waarin we met adviseurs, (zorg)medewerkers van SWZ en verwanten de verschillende ideeën en ervaringen met elkaar delen en zo uiteindelijk tot het beste ontwerp komen.

Op Zonhove wonen en werken cliënten en medewerkers te midden van de natuur; De Grote Beek en een stuk bos zijn bepalend voor het park. Tegelijkertijd ligt Zonhove midden in de dorpskern van Son: een unieke combinatie die uitgangspunt wordt voor een nieuw ontwerp.

Bureau voor landschapsarchitectuur en stedenbouw Karres+Brands is verantwoordelijk voor het masterplan. Na een gewonnen architectenselectie afgelopen zomer, zijn wij vanuit Pauwert Architectuur en Lichtstad Architecten er vanaf dit najaar flink mee aan de slag gegaan. Tijdens het Powercafé in D’n Tref op 22 november 2018 hebben zo’n 30 cliënten kennisgemaakt met architecten. De volgende stap is het samen maken van een voorlopig ontwerp en een toekomstbestendig programma van eisen. Vervolgens gaan we fasegewijs verder ontwerpen en uitwerken.

Een mooie opdracht om de komende jaren hard aan te werken, wij hebben er zin in!

Nu officieel: aan de slag met Zonhove in Son - 0 Nu officieel: aan de slag met Zonhove in Son - 1

Contact

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Bel +31 (0)6 27 09 54 05 of mail naar info@lichtstadarchitecten.nl