Lichtstad Architecten

Rob van Vugt

Igluu
Workspace for Professionals
Lichttoren 32
5611 BJ Eindhoven

mob+31 (0)6 27 09 54 05
e-mail info@lichtstadarchitecten.nl

Lichtstad Architecten ontwerpt sporthal HAM

23 . 06 . 2021

Vorige maand ontvingen wij een feestelijk bericht: we mogen een nieuwe sporthal voor Meterik ontwerpen!

De locatie wordt het nieuwe thuis van voetbalverenigingen RKSV Meterik en VC Trivia. De hal, met een royale, aansluitende ontmoetingsruimte, vervangt de al aanwezige sportkantine op het terrein. Lichtstad Architecten schreef in op de opdracht samen met Klictet, Van der Weide van Bragt en ECC Build. De teamleden hebben allen ervaring met het ontwerpen van circulaire sporthallen en gaan ook in Meterik deze expertise inzetten.

Na een succesvolle kick-off heeft een informatieavond voor gebruikers en omwonenden al plaatsgevonden. De locatie van de nieuwe sporthal is bijzonder: een landschap waarin tuinbouwkassen en boerderijen prominent aanwezig zijn. Om in deze omgeving op te gaan maar toch een eigen uitstraling te hebben, is gekozen voor een ritmiek dat resulteert in een eenduidig en integrale hoofdvorm van het nieuwe sportgebouw. De verhoogde ontmoetingsruimte als hart van het sportpark om tijdens het borrelen van zowel het binnen- als het buitensporten te kunnen genieten.

Naast de nieuwe sporthal in Meterik ontwerpt Lichtstad Architecten ook een Circulaire sportaccommodatie in Muiden. Voor beiden hallen wordt uitgebreid onderzocht welke kansen er zijn om zo circulair mogelijk te bouwen, door bijvoorbeeld de inzet van herbruikbare, hoogwaardige grondstoffen en het weglaten van chemische coatings. De projecten lopen op schema om in 2022 opgeleverd te worden.

Lichtstad Architecten ontwerpt sporthal HAM - 0 Lichtstad Architecten ontwerpt sporthal HAM - 1

Contact

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Bel +31 (0)6 27 09 54 05 of mail naar info@lichtstadarchitecten.nl