Lichtstad Architecten

Rob van Vugt

Igluu
Workspace for Professionals
Lichttoren 32
5611 BJ Eindhoven

mob+31 (0)6 27 09 54 05
e-mail info@lichtstadarchitecten.nl

Leven in het ritme van de zon

29 . 06 . 2017

Architectuur is méér dan alleen het gebouw. Het gebruik is net zo belangrijk, want ieder gebouw is ook een beleving. Een vernieuwde architectuur kan het wooncomfort aanzienlijk verhogen, zoals een recent project in Geldrop goed laat zien. 

Het valt meteen op als je het bestemmingsplan van de Diepe Vaart in Geldrop bekijkt: één woning springt uit ten opzichte van de rest. Die woning heeft daardoor een relatief grote voortuin, maar een kleine achtertuin. Aan Lichtstad Architecten de taak om dat recht te zetten.

Van sloop tot nieuwbouw

De woning ligt op een kavel van 800 m2, met een woonoppervlak van in totaal 450 m2. De bestaande woning zal worden gesloopt en vervangen door een nieuwe, moderne bungalow. Het huis ‘schuift op’ richting de straat en komt daarmee in lijn met de andere woningen in het blok. Het nieuwe woonhuis wordt split-level gebouwd en gaat deels de grond in. 

Tuin op het zuiden

De achterzijde is ingericht op basis van het ritme van de zon. De binnenpatio verwelkomt de ochtendzon, een mooie plek voor een ontspannen begin van de dag. De tuin ligt op het zuiden en nodigt uit tot wonen, eten en ontspannen tijdens langgerekte zomerdagen. Het buitenterras ten slotte, ligt op het zuidwesten en wordt verwarmd door de avondzon. Een beschutte plek met sfeervolle houten lamellen. 

Haalbaarheidsstudie

Voor dit zonnige project heeft Lichtstad Architecten eerst een haalbaarheidsstudie uitgevoerd. Op basis daarvan is toestemming gevraagd – en verkregen – van de gemeente Geldrop-Mierlo. Het verplaatsen van de woning is dus toegestaan en de sloop kan beginnen. Medio 2018 wordt de nieuwe woning opgeleverd. 

Leven in het ritme van de zon - 0 Leven in het ritme van de zon - 1 Leven in het ritme van de zon - 2 Leven in het ritme van de zon - 3 Leven in het ritme van de zon - 4

Contact

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Bel +31 (0)6 27 09 54 05 of mail naar info@lichtstadarchitecten.nl