Lichtstad Architecten

Rob van Vugt

Igluu
Workspace for Professionals
Lichttoren 32
5611 BJ Eindhoven

mob+31 (0)6 27 09 54 05
e-mail info@lichtstadarchitecten.nl

Een nieuwe toekomst voor Villa Flora

01 . 12 . 2015

Lichtstad Architecten leverde visieontwerp

Tijdens de Floriade was het een groene oase: Villa Flora. Een grote glazen kas waarin bijzondere bloemen en planten werden geëxposeerd. Na afloop stond het gebouw een tijdje leeg, maar inmiddels is de kennisindustrie er tot bloei gekomen. Op 19 november j.l. werd de eerste steen gelegd van Brightlabs: een nieuw innovatief laboratorium voor de voedingsindustrie, ontworpen door Lichtstad Architecten.

Kraamkamer

Brightlabs doet onderzoek naar bestrijdingsmiddelen en voedingsstoffen in groente en fruit. Het laboratorium richt zich op de sectoren ‘food, feed en beverage’. De vestiging van Brightlabs in Villa Flora is niet toevallig: Venlo wil zich profileren als kenniscentrum voor voeding en gezondheid. Dat verklaart ook de aanwezigheid van het Co-Creation Lab, eveneens in Villa Flora. Dit wordt beschouwd als een ‘kraamkamer van nieuwe producten op het gebied van gezonde voeding’. Onder meer de Universiteit van Maastricht en HAS Hogeschool maken van het Co-Creation Lab gebruik. 

Flexibiliteit

Lichtstad Architecten is nauw betrokken bij de herinrichting van Villa Flora. Samen met de opdrachtgever heeft Lichtstad Architecten een visie en een schetsontwerp gecreëerd, hét creatief vertrekpunt voor de verdere invulling van het gebouw. Daarbij is nadrukkelijk gekozen voor flexibiliteit. De glazen kas krijgt vorm door losse, repeterende elementen. Die elementen zijn demontabel en koppelbaar, zodat bedrijven hun huisvesting naar wens kunnen aanpassen. Zo komt het gebouw tegemoet aan de functionele eisen van de gebruikers, bijvoorbeeld een kook- en smaakcentrum, proeffaciliteiten en een collegezaal. Villa Flora heeft een open karakter en wil creativiteit maximaal faciliteren. Een gezonde basis voor een duurzame toekomst.

Het nieuwe, innovatieve laboratorium BrightLabs wordt in februari 2016 geopend. Nieuwsgierig? Bekijk het visieontwerp van Lichtstad Architecten voor Villa Flora

Een nieuwe toekomst voor Villa Flora - 0

Contact

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Bel +31 (0)6 27 09 54 05 of mail naar info@lichtstadarchitecten.nl