Lichtstad Architecten

Rob van Vugt

Igluu
Workspace for Professionals
Lichttoren 32
5611 BJ Eindhoven

mob+31 (0)6 27 09 54 05
e-mail info@lichtstadarchitecten.nl

Een nieuw hoofdstuk voor de gemeenschap: Sporthal Parkzicht in aanbouw

20 . 11 . 2023

De bouw van Sporthal Parkzicht te Raamsdonksveer is van start gegaan! In diverse ontwerp- & engineeringsessies hebben we intensief gewerkt aan de uitwerking van ons voorgelegde plan. En nu, enkele maanden later, is het zover: we kunnen beginnen met de bouw!

Wat het ontwerp van Sporthal Parkzicht werkelijk bijzonder maakt, is de manier waarop de sportfaciliteiten zijn georganiseerd. Een ruime centrale hal fungeert als de verbindende schakel in het ontwerp. Vanuit deze centrale hal heeft men direct zicht op de sportactiviteiten, de horecagelegenheid en de tribune. Bovendien hebben we veel aandacht besteed aan de naadloze integratie van de sporthal in de omgeving. Door middel van zichtlijnen hebben we een connectie gecreëerd met de fietsroute, en het schaalmodel van het gebouw sluit harmonieus aan op het aangrenzende speelplein, wat resulteert in een uitnodigende omgeving.

De keuze voor hout als hoofdmateriaal voor de draagconstructie is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook milieuvriendelijk. Het gebruik van duurzaam geproduceerd hout sluit aan bij onze inzet voor een groenere en ecologisch verantwoorde bouwomgeving. Bovendien draagt het houten ontwerp bij aan een warme en gastvrije sfeer die perfect past bij de sportieve en sociale doeleinden van Sporthal Parkzicht.

Met de start van de bouw van Sporthal Parkzicht kijken we vol verwachting uit naar de voltooiing van dit project, dat niet alleen een uitstekende sportfaciliteit zal zijn, maar ook een waardevolle aanwinst voor de gemeenschap en een lichtend voorbeeld van duurzaam bouwen.

Een nieuw hoofdstuk voor de gemeenschap: Sporthal Parkzicht in aanbouw - 0 Een nieuw hoofdstuk voor de gemeenschap: Sporthal Parkzicht in aanbouw - 1

Contact

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Bel +31 (0)6 27 09 54 05 of mail naar info@lichtstadarchitecten.nl