Lichtstad Architecten

Rob van Vugt

Igluu
Workspace for Professionals
Lichttoren 32
5611 BJ Eindhoven

mob+31 (0)6 27 09 54 05
e-mail info@lichtstadarchitecten.nl

Een inspirerend uitje met Lichtstad Architecten

30 . 10 . 2023

Een tocht langs 3 houtbouw projecten ter gelegenheid van ons 10 jarig bestaan.

Het was een koud, maar een buitengewoon gezellig uitje met ons team van Lichtstad Architecten. De weersomstandigheden mochten dan guur zijn, maar het enthousiasme om de projecten te verkennen en een nachtelijk verblijf op De Burd maakten dit tot een onvergetelijke ervaring.

Het was een tocht die ons langs 3 verschillende houtbouw projecten aan de Friese meren bracht. Beginnend bij het Marhûs (huis aan het meer) een project in aanbouw, vervolgens langs Pondok (Indisch: het tweede huis) en eindigend bij Caseta (Spaans: hut).  Het is een duik in de tijd die één van de ontwikkelingswegen van ons bureau laat zien.

Dit gaf ons een waardevolle kijk op de vooruitgang die we hebben geboekt met onze ontwerpen op het gebied van circulariteit en houtbouw. Bijvoorbeeld de intergratie van lampfittingen in CLT elementen en het gebruik van CLT als begane grondvloer. De verschillende uitingsvormen van deze projecten laat ook zien dat met houtbouw unieke vormen kunnen worden gemaakt en wij hier geen concessies hoeven te doen ten opzichte van een traditionele bouwmethode.

De hartelijke ontvangst door onze opdrachtgevers was inspirerend. Hun trots op de projecten was voelbaar en werkte aanstekelijk. Het was een waar genoegen om te zien hoe we er als bureau in slagen om onze passie over te brengen en een hechte band op te bouwen met onze opdrachtgevers. Dit draagt bij aan een positieve samenwerking met niet alleen de opdrachtgevers, maar ook met aannemers, installateurs en ontwerpers, wat cruciaal is voor het succes van elk project.

Dit uitje fungeerde ook als een reis door de geschiedenis van ons bureau. We stonden stil bij onze wortels en wat ons als Lichtstad Architecten uniek maakt. Het deed ons nadenken over onze toekomstige doelen en waar we onszelf over vijf jaar zien. Deze reflectie op ons verleden en onze toekomst heeft ons nog meer geïnspireerd om onze missie voort te zetten en bij te dragen aan de prachtige wereld van de architectuur. Wat typeert ons als bureau en welke doelen willen we de komende jaren bereiken? Dit zijn vragen die we met hernieuwde energie en vastberadenheid tegemoet treden.

Als je nieuwsgierig bent naar de vooruitgang van Lichtstad Architecten, houdt dan onze social media in de gaten voor de publicatie van ons jubileum editie van 10 jaar Lichtstad Architecten. 

Een inspirerend uitje met Lichtstad Architecten - 0 Een inspirerend uitje met Lichtstad Architecten - 1 Een inspirerend uitje met Lichtstad Architecten - 2 Een inspirerend uitje met Lichtstad Architecten - 3 Een inspirerend uitje met Lichtstad Architecten - 4 Een inspirerend uitje met Lichtstad Architecten - 5

Contact

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Bel +31 (0)6 27 09 54 05 of mail naar info@lichtstadarchitecten.nl