Lichtstad Architecten

Rob van Vugt

Igluu
Workspace for Professionals
Lichttoren 32
5611 BJ Eindhoven

mob+31 (0)6 27 09 54 05
e-mail info@lichtstadarchitecten.nl

Een klimaatinclusieve oplossing als architectonisch element

09 . 02 . 2018

Duurzaam sporten krijgt in Wageningen een nieuwe dimensie. In de architectuur van de nieuwe sportaccommodatie van Korfbalvereniging Wageningen zijn Softs Points opgenomen in de luifel op het zuiden.  Een innovatief systeem dat de sportaccommodatie zichtbaar ‘Full Electric’ maakt.

Zonne-energie en (veel) meer

Een multifunctionele energiecentrale, dát is de unieke waarde van een Softs Point. Zonnepanelen zorgen voor duurzame energie, maar dat is slechts het begin. De panelen kunnen gedraaid worden en vervolgens als een luchtfilter worden ingezet. Bovendien is het mogelijk om regenwater te bufferen. Natuurlijk is een Softs Point intelligent: data wordt verzameld en gedeeld, waardoor verduurzaming een continu proces wordt.

Samenstelling

Een Softs Point is standaard opgebouwd uit vier modules met negen draaibare lamellen per module. De lamellen hebben een driehoekige doorsnede. Elke lamel heeft drie vlakken, waarvan er één gevuld is met PV-panelen, één met informatiepanelen en één met opnamepanelen voor fijnstof. De vlakken kunnen optioneel ook worden gevuld met bijvoorbeeld ledverlichting (foto & video) of beplanting (groene wand). De lamellen zijn zodanig ontworpen dat de vlakken demontabel zijn en op ieder gewenst moment vervangen kunnen worden door nieuwe accessoires of informatiepanelen.

Realisatie

Voor de realisatie van deze zonnige luifel werkt Lichtstad Architecten samen met o.a. Softs, VDL Industries en DVP. Meer weten? Ontdek hoe Lichtstad Architecten deze duurzame sportaccommodatie in Wageningen realiseert. 

Een klimaatinclusieve oplossing als architectonisch element - 0 Een klimaatinclusieve oplossing als architectonisch element - 1 Een klimaatinclusieve oplossing als architectonisch element - 2

Contact

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Bel +31 (0)6 27 09 54 05 of mail naar info@lichtstadarchitecten.nl