Lichtstad Architecten

Rob van Vugt

Igluu
Workspace for Professionals
Lichttoren 32
5611 BJ Eindhoven

mob+31 (0)6 27 09 54 05
e-mail info@lichtstadarchitecten.nl

Circulair project "Het Binnenveld" heeft een plek gekregen op het landelijk podium voor duurzame gebouwen.

24 . 03 . 2021

Met veel trots ontving Lichtstad Architecten bericht dat de circulaire sportaccommodatie "Het Binnenveld" in Wageningen een plek heeft gekregen op het landelijk podium voor duurzame gebouwen.

Het podium is een initiatief van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. In het Klimaatakkoord is vastgelegd dat het maatschappelijk vastgoed een belangrijke voorbeeldrol heeft in de verduurzamingsopgave. RVO podium voor duurzame gebouwen.

Circulariteit heeft op veel verschillende manieren een plek gekregen in het ontwerp van sportaccommodatie het Binnenveld. Het gebouw is all-electric. De tribunes, kozijnen, deuren en lambrisering zijn het resultaat van hergebruik: afvalproducten die opnieuw als grondstof zijn gebruikt en straks weer hergebruikt kunnen worden. Het overgrote deel van de staalconstructie is onbehandeld en is hierdoor licht gaan eroderen, waardoor het beeld van de circulariteit kracht wordt bijgezet. Dat zorgt voor een heldere kernboodschap: het gaat niet alleen om gezond sporten nu, maar ook om een gezonde ecologische voetafdruk in de toekomst.

Sportaccommodatie het Binnenveld is al eerder door verschillende partijen gepubliceerd als toonbeeld van circulariteit. Zo is het gebouw eerder uitgeroepen tot meest circulaire sporthal van Nederland in het vakblad voor publiek-maatschappelijk vastgoed ‘Meest circulaire sporthal van Nederland’. De sportaccommodatie ontving eerder een nominatie voor de Nationale Staalprijs 2020 in de categorie duurzaamheid.

Circulair project Circulair project

Contact

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Bel +31 (0)6 27 09 54 05 of mail naar info@lichtstadarchitecten.nl