Lichtstad Architecten

Rob van Vugt

Igluu
Workspace for Professionals
Lichttoren 32
5611 BJ Eindhoven

mob+31 (0)6 27 09 54 05
e-mail info@lichtstadarchitecten.nl
De uitdaging:

Vakantiewoning Caseta

Terug naar overzicht

Op het eiland De Burd, ten oosten van Grou, ligt een bijzondere vakantiewoning: Caseta. Populair bij liefhebbers van rust en ruimte, maar wel in slechte bouwkundige staat. In 2016 wordt de hele woning daarom vervangen. Lichtstad Architecten heeft een ontwerp gemaakt voor de nieuwe woning, met als rode draad: hoe kunnen we de beleving van de omgeving maximaal stimuleren?

Omdat de oude woning wordt afgebroken, is het mogelijk de ligging en oriëntatie van het huis aan te passen. De verbinding met de weidse omgeving komt daardoor nog meer tot z’n recht, zeker in combinatie met de grote raampartijen. Zonlicht krijgt letterlijk de ruimte, de buitenwereld mag binnenkomen. 

In een vakantiewoning staan drie functies centraal: zitten, koken en eten. Voor iedere functie is een aparte ruimte gerealiseerd. Deze verblijfsruimtes zijn aaneengeschakeld, maar dan wel op verschillende niveaus (splitlevel). Een zitkuil, eten op het niveau van het dijkje & haar steiger en het iets hoger gelegen kookgedeelte geeft een weids uitzicht. Op ieder niveau wordt de bewoner getrakteerd op een ander vergezicht. Waar je ook bent: de verbinding met ‘buiten’ is altijd sterk aanwezig. 

Ontwerp een nieuwe vakantiewoning die maximaal in verbinding staat met de weidse omgeving.
In opdracht van:
Particulier

Partners:
Bouwbedrijf De Jong & De Wal
Ingenieursburo Meijer & Joustra
1 / 6
Vorige / Volgende
Vakantiewoning Caseta
Vakantiewoning Caseta
Vakantiewoning Caseta
Vakantiewoning Caseta
Vakantiewoning Caseta
Vakantiewoning Caseta

Contact

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Bel +31 (0)6 27 09 54 05 of mail naar info@lichtstadarchitecten.nl