Lichtstad Architecten

Rob van Vugt

Igluu
Workspace for Professionals
Lichttoren 32
5611 BJ Eindhoven

mob+31 (0)6 27 09 54 05
e-mail info@lichtstadarchitecten.nl
De uitdaging:

Stadswoningen Eindhoven

Terug naar overzicht

Om de hoek van het stadscentrum

In het stadsdeel Stratum herrijzen op de hoek van de Voorterweg en de Godschalk Rosemondtstraat drie splinternieuwe stadswoningen. Deze moderne stadswoningen worden gerealiseerd op een bijzondere binnenstedelijke hoekkavel, hierdoor ontstaat er een eenzijdige oriëntatie naar de straat. Een hoekperceel dat kans biedt om beide woonstraten letterlijk met elkaar te verbinden.

Wonen in de stad

Het bijzondere aan de stadswoningen is dat het perceel langgerekt en ondiep is, mede door de eenzijdige oriëntatie instaan er stadswoningen met leefruimte in twee typologieën. De twee hoekwoningen hebben op de begane grond de entree & leefkeuken; met op de eerste verdieping haar woonkamer & loggia aan de straatzijde; op de tweede verdieping een slaapkamer onder de kap. De tussenwoning heeft haar slaapkamers op de begane grond met de leefruimten inclusief keuken & loggia op de verdieping.

Zichtbare leefruimten

De vierkante openingen worden bepaald door de achterliggende leefruimten naar gelang voor behoefte van daglicht & woonbeleving. Hierdoor ontstaat er een variatie van vierkante openingen in afmeting, hoogte van de borstwering en een diepe negge of in vlak met de gevel. De buitenruimten op de verdieping zijn leesbaar in de gevel door de grote openingen. Deze openingen zijn verticaal doorgezet in de kap waar de slaapkamers van de hoekwoningen voorzien worden van licht en uitzicht. Liggende vanuit je bed kijk je naar de sterren.

Eenvoud in abstractie

Één ensemble van drie stadswoningen met ieder een herkenbare en eigenzinnige kapvorm. De materialisatie van gevel & dak is homogeen in keramische afwerking in dezelfde kleurtonen. De drie stadswoningen onder één daklandschap en de vierkante openingen zorgen voor de gewenste compositie en eenvoud in haar abstractie.

Het ontwerpen van drie bijzondere stadswoningen als één ensemble in de stad Eindhoven
In opdracht van:
Particulier

Partners:
Vander Weide & van Bragt
1 / 8
Vorige / Volgende
Stadswoningen Eindhoven
Stadswoningen Eindhoven
Stadswoningen Eindhoven
Stadswoningen Eindhoven
Stadswoningen Eindhoven
Stadswoningen Eindhoven
Stadswoningen Eindhoven
Stadswoningen Eindhoven

Contact

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Bel +31 (0)6 27 09 54 05 of mail naar info@lichtstadarchitecten.nl