Lichtstad Architecten

Rob van Vugt

Igluu
Workspace for Professionals
Lichttoren 32
5611 BJ Eindhoven

mob+31 (0)6 27 09 54 05
e-mail info@lichtstadarchitecten.nl
De uitdaging:

Sportpaviljoen Losser

Terug naar overzicht

Hoe plaats je een sporthal met een groot volume in een stedenbouwkundige situatie met omliggende lage en hoge bebouwing en een te realiseren parkeerterrein? Een sporthal is geen mall, maar wat betreft bereikbaarheid en parkeervoorzieningen zijn er vergelijkingen.

Wij willen van de sporthal geen gebouw langs een weg maken, maar een paviljoen in een tuin. Wij denken dat een goede inbedding van de sporthal in de stedelijke structuren de toegankelijkheid van het sporten ten goede komt.

Door het gebouw compact te maken, de nevenfuncties van de sporthal aan één zijde te programmeren en het parkeren anders te organiseren komt er aan alle zijden van de hal meer ruimte. De hal komt los van de omliggende bebouwing en er is rondom groen mogelijk.

Met een getrapte volume van de sporthal en doorzicht in de sporthal brengen wij het spel in aanwezigheid; een opgegooide bal wordt van buitenaf zichtbaar. Binnenin is er maximaal licht uit het Noorden en en als toeschouwer sta je boven het veld tussen spel en groen.

Van sporthal naar paviljoen, stedenbouwkundige inpassing op een dorpse schaal
1 / 6
Vorige / Volgende
Sportpaviljoen Losser
Sportpaviljoen Losser
Sportpaviljoen Losser
Sportpaviljoen Losser
Sportpaviljoen Losser
Sportpaviljoen Losser

Contact

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Bel +31 (0)6 27 09 54 05 of mail naar info@lichtstadarchitecten.nl