Lichtstad Architecten

Rob van Vugt

Igluu
Workspace for Professionals
Lichttoren 32
5611 BJ Eindhoven

mob+31 (0)6 27 09 54 05
e-mail info@lichtstadarchitecten.nl
De uitdaging:

Entreehal Maastro Clinic

Terug naar overzicht

De Maastro Clinic in Maastricht is een zorginstelling gericht op de behandeling van kanker. De entreehal is een belangrijk deel van het serviceconcept van Maastro Clinic. In dit serviceconcept worden vier behoeften omschreven: state of the art, patiënt in regie, persoonlijk & individueel, en een helende omgeving. Lichtstad Architecten heeft die behoeften vertaald naar een eigentijds ontwerp.

State of the art

De centrale entreehal en aangesloten ruimten krijgen een nieuwe invulling en een nieuwe uitstraling, passend bij de service en kwaliteit die Maastro Clinic uitdraagt. In alles is state of the art een kernbegrip. Hoogwaardige kwaliteit in service, techniek en behandeling. In het ontwerp is dat vertaald naar nieuwe technieken en vooruitstrevende vormgeving.

Persoonlijk & individueel

De wensen van cliënten verschillen per persoon. Die keuzevrijheid en individuele benadering komt terug in de verschillende vormen van wachten (samen of alleen, open of gesloten, kort of lang). Iedere vorm heeft een eigen uitstraling en dat komt de gehele hal ten goede: de ruimte wordt toegankelijker, gemoedelijker en daardoor ook persoonlijker. De cliënt is in regie en de gastvrouw ondersteunt waar nodig.

Rustgevende sfeer

In het ontwerp wordt de helende kracht van de natuur actief gebruikt, bijvoorbeeld door het gebruik van daglicht. Nieuwe technologieën helpen om een natuurlijk groen interieur mogelijk te maken. Vanaf de inrichting tot aan besloten binnenruimten is gekozen voor een natuurlijk kleurverloop. Alle elementen samen creëren een prettige, rustgevende sfeer voor cliënten en hun naasten.

Ontwerp een entreehal die het serviceconcept actief ondersteunt
In opdracht van:
Maastro Clinic

1 / 4
Vorige / Volgende
Entreehal Maastro Clinic
Entreehal Maastro Clinic
Entreehal Maastro Clinic
Entreehal Maastro Clinic

Contact

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Bel +31 (0)6 27 09 54 05 of mail naar info@lichtstadarchitecten.nl